Dankbetuiging

 

Vele jaren geleden ontving ik voor mijn verjaardag een setje runen van Christel, de moeder van Barbara. Daarmee is alles begonnen. Ik ben boeken runen beginnen lezen en zocht op internet naar cursussen. Zo leerde ik Freya kennen bij wie ik mij inschreef voor de Online Correspondence Course. Gaandeweg had ik mijzelf zoveel informatie eigen gemaakt dat ik de nood voelde om het van me af te schrijven. Ik heb als antwoord een cursus over runen gegeven. Daarvoor ben ik nog mijn dank verschuldigd aan Lut van Lazuli. Het materiaal dat ik daarvoor gebruikte herwerkte ik tot een manuscript dat ik in een tweede fase heb herschreven tot het Ankertje Runen in de Noordse Traditie. Bovendien was er behoefte aan een goed Nederlandstalig werk over de runen. Mijn dank aan de vriendelijke mensen van Ankh-Hermes om het boekje uit te geven. De tekening van de runencirkel is ontworpen door An.

Voordat ik de runen op nam volgde ik reeds lessen taiji bij Tine. Terwijl de runen voor mij een uitweg vormden om mij intellectueel met het spirituele bezig te houden, hield de taiji mij bij de praktijk.

Tot slot bedank ik de goden die mij door de jaren heen de gelegenheid hebben gegeven om mij in de runenmagie te verdiepen.

 

En de reis gaat verder... met de publicatie van het Engelstalige boek Secrets of Asgard, opgedragen aan Odin - net zoals het eerste boek aan Mimir is opgedragen. In het bijzonder dank ik Jonas voor het willen maken van de illustraties bij dit werk, Wouter voor het nemen van een goede foto voor op de achterflap, Freya voor haar spontane voorwoord en David voor zijn introductie tot het werk, dat in wezen de kern van de zaak raakt. Mijn dank gaat ook onverminderd uit aan Mogg van Uitgeverij Mandrake, Oxford, voor het vele geduld dat hij heeft moeten opbrengen tijdens het op punt stellen van het manuscript.

 

Links

Freya Aswynn's Homepage

Fraternitas Borealis

Mandrake of Oxford

Uitgeverij Ankh-Hermes Deventer

Evenwicht in Beweging

blog ZELF

Het Rad

De Grote Johannes

AsatruNL

Occult Portaal

 

 

home